2024. gada 18. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Jaunas iespējas tehnikuma audzēkņiem un skolotājiem!

Smiltenes tehnikums iesaistījies Latvijas – Igaunijas pārrobežu programmas projektā “Darba vidē balstītas mācības Latvijā – Igaunijā’’. Tā ietvaros 20 Smiltenes tehnikuma audzēkņi dosies praksē uz Igaunijas uzņēmumiem, bet 40 Igaunijas profesionālo skolu ( no Tartu, Valgas un Veru ) prakses vietas izvēlēsies Latvijā. Visu skolu pedagogi/prakšu vadītāji apmainīsies pieredzē, kā arī uzņēmumu prakšu vadītāji izies apmācību gan Igaunijā gan Latvijā. Audzēkņiem pirms došanās praksē uz Igauniju būs iespēja papildināt angļu valodas zināšanas.

Audzēkņi izvērstāku informāciju par iespēju iesaistīties minētajā projektā var iegūt pie Smiltenes tehnikuma projektu vadītājas Madaras Ciemiņas, Kalnamuižā 10, 202. kabinetā.
LATEST WBL projekta ietvaros 4. februārī Smiltenes tehnikumā notika partneru tikšanās, kurā piedalījās pārstāvji no Latvijas rūpniecības un tirdzniecības kameras, Baltic Bright skolas (Rīga) un Tartu Tehnikuma (Igaunija). Kopā sanākšanas mērķis – apspriest ar projektu saistītās aktualitātes.

Tikšanās laikā tika runāts par audzēkņu angļu valodas līmeni. Skolēniem, kuri vēlēsies uzlabot savas angļu valodas zināšanas, to varēs sākt darīt jau martā.
Projekta vadošais partneris – Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera martā plāno Smiltenes tehnikumā rīkot divu dienu semināru, kurā piedalīsies Igaunijas skolu prakšu vadītāji un Latvijas uzņēmēji. Semināra mērķis – veicināt skolu un uzņēmēju izpratni par projekta īstenošanu un pārrunāt būtiskāko par mācību prakses programmas izpildi.

Tā kā sadarbības partneru pirmā tikšanās bija ļoti īsa un vispārīga, nākošā kopā sanākšana notiks jau 22. februārī pie projektu sadarbības partneriem Tartu tehnikumā. Seminārā plānots plašāk pārrunāt organizatoriskos jautājumus un iepazīties ar uzņēmumiem, uz kuriem praksē dosies Smiltenes tehnikuma jaunieši.

Teksts: Madara Ciemiņa