2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Janvāra notikumu kaleidoskops Variņu pamatskolā

Iesākoties jaunajam mācību semestrim, Variņu pamatskolas kolektīvam bija iespēja radoši izpausties un iepriecināt pašiem sevi, piedaloties Skolēnu pašpārvaldes aktīvo meiteņu – Rūtas Karlīnas un Justīnes – organizētajā Krāsu un Stila nedēļā. Jaunāko klašu skolēni „krāsojās” dažādu krāsu apģērbos, bet vecāko klašu audzēkņu un skolotāju uzdevums bija iejusties dažādu laiku un stilu apģērbos.

Skolas līnijā meitenes pateicās atraktīvākajiem skolēniem: Hugo, Martai, Amēlijai, Rihardam, Kristapam, Dāvidam, Nellijai, Kristeram, Sanijai, Agnesei, katram uzdāvinot mazu balviņu. Paldies par piedalīšanos un skaļus aplausus nopelnīja arī skolotājs Edgars, kurš savukārt uzteica Rūtu un Justīni par aktīvu piedalīšanos un pasākuma organizēšanu.

Ienākot skolā, katrs varēja aplūkot skolēnu veidotos Barikāžu laika maketus. Tos veidot aicināja skolotāja Daiga Ērmane. Pieminot 1991.gada janvāra notikumus skolotāja organizēja konkursu 5.-9. klašu skolēniem „Piemini!”

Janvārī skolotāji Daiga, Ineta, Edgars, Inga un Ausma aicināja kolēģus vērot mācību stundu kādā no savām klasēm, lai dalītos ar kolēģiem prasmē organizēt mūsdienīgu sadarbību ar skolēniem, radot viņos interesi un vēlmi izzināt pasauli caur sava mācību priekšmeta prizmu.

Katras klases skolēnu vecāku pārstāvji sanāca kopā, lai pārrunātu par notikušajiem pasākumiem un ierosinātu jaunus. Tādējādi tagad Variņu pamatskolai ir savs konts sociālā tīkla Facebook vietnē, kura izveidotāja un administrētāja ir Vecāku padomes pārstāve Ilze Krevica.

Pateicoties Martas mammai Ilzei Krevicai, kura uzaicināja podologu Sniedzi Krēgeri un kosmētiķi Lieni Salmiņu, skolēni un skolotāji noklausījās izglītojošu lekciju par personīgo higiēnu. Podoloģe stāstīja par pareizu kāju un pēdu kopšanu gan pusaudžiem, gan bērniem, kā arī par biežāk sastopamajām kāju kaitēm. Par sejas ādas tipiem un arī sejas ādas, īpaši problemātiskas, pareizu kopšanu pastāstīja kosmētiķe. Daudzie skolēnu jautājumi meistarēm liecināja, ka šī tēma ir viņiem interesanta.

Mācību darbam, mijoties ar skolēnu un viņu vecāku organizētajām aktivitātēm, ir pagājis pirmais 2020. gada mēnesis. Gaidīsim, ko atnesīs februāris!

skolotāja Ilze Miķelsone