2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Jāņa Lūsēna un kora “LidoJums” koncerta ieraksts „Ir daudz pie debesīm zvaigžņu”

Janvāra sākumā, lai atzīmētu Smiltenes pilsētas tiesību piešķiršanas 100. gadadienu un ieskandinātu jubilejas gadu, Smiltenes ev. lut. baznīcā izskanēja simtgadei veltīts Jāņa Lūsēna un kora “LidoJums” koncerts „Ir daudz pie debesīm zvaigžņu”.

Jauktā kora “LidoJums” darbība aizsākās 2018.gadā. Var teikt, ka gandrīz visu koristu saknes ir meklējamas visiem zināmā Smiltenes jauniešu korī “Lido”, kurš darbību aizsāka 1990. gadā. Koris kopš savas pastāvēšanas regulāri koncertēja ārpus Latvijas robežām, ieguvis zelta un sudraba diplomus dažāda mēroga konkursos, ar mūziku izaugušas vairākas paaudzes.

Jauktais koris “LidoJums” ir pierādījums tam, ka mūziku mīloši jaunieši un ar savu piederību Smiltenei, spēj sanākt kopā, izveidot kori un radīt koncertus, kuri piepilda jebkura lieluma zāles un aizkustina klausītāju sirdis! Viņi katrs ir ar savu stipro stāstu un piederību Smiltenei!

Laikā, kad kultūra ir pārcēlusies uz e-vidi, piedāvājam iespēju šo koncertu noskatīties kora www.youtube.com kontā. Koncertā uzstājās solisti Kristīne Zadovska, Zigfrīds Muktupāvels, Andris Ērglis, pavadošā grupa „Grey Velvet trio”. Koncerta diriģente Valda Sedola, koncertmeistare Ilze Megne, koncerta organizatore Zane Megne, Smiltenes novada pašvaldība un Smiltenes novada Kultūras centrs .

Par stipriem cilvēkiem stiprā pilsētā!