2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Interesenti satiekas pieaugušo izglītības pilnveides apmācībās “Mācies digitāli”

25. oktobrī no plkst. 10.00 – 13.00 Smiltenē, Dārza ielā 3, sēžu zālē norisinājās pieaugušo izglītības pilnveides apmācības “Mācies digitāli”. Šīs apmācības organizēja Smiltenes novada bibliotēka un Smiltenes novada Izglītības pārvalde, piedāvājot iedzīvotājiem digitālās kompetences paaugstināšanas iespējas. Nodarbību vadīja digitālo prasmju eksperte Ieva Vītoliņa, zinātņu doktore (Ph. D) elektrotehnikā, elektronikā, informācijas un komunikāciju tehnoloģijās.

Pieaugušo izglītība ir neatņemama mūžizglītības sastāvdaļa, kas saistīta ar personas motivāciju atgriezties izglītības procesā, lai iegūtu jaunas vai pilnveidotu esošās zināšanas un prasmes.

Uz apmācībām ieradās 17 dalībnieki, kuri vēlējās iemācīties lietot digitālos rīkus un apgūt pamatus digitālo prasmju izmantošanai savai izaugsmei. Ierodoties uz apmācībām, dalībnieki apskatīja Smiltenes novada  pašvaldības sēžu zāli un iejutās deputātu krēslos.  Apmācību laikā dalībnieki apguva zināšanas Google vidē, uzzinot, kā pareizi izmantot un meklēt informāciju Google meklētājprogrammā un pārlūkprogrammā, kā izveidot maršrutu Google kartēs, kā lietot Google tulkotāju u.c.

Apmācību mērķis ir izglītoties, socializēties, gūt jaunas un inovatīvas zināšanas, smelties iedvesmu, gūt motivāciju kopīgās apmācībās.

Mēs priecājamies par senioru interesi un entuziasmu apgūt digitālās prasmes un šīs grupas dalībnieki arī izteica vēlēšanos piedalīties Izglītības pārvaldes pieaugušo izglītības nodarbību ciklā ,,Senioru akadēmija”. Nodarbībās apgūsim: Viedtālruņa ABC, Datorprasmju ABC un tēmas par garīgo, emocionālo un fizisko veselību  u.c.

Pirmā nodarbība plānota 29. novembrī.

 

Informāciju sagatavoja:

Sandra Marķitāne,

Smiltenes novada bibliotēkas informācijas speciāliste

Tālrunis: 64773030; 26449145

E-pasts: [email protected]

 

Gunta Grigore

Smiltenes novada pašvaldības izglītības pārvaldes vadītāja vietniece

Tālrunis: 25441976

 E-pasts [email protected]