2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ingusa Reizenberga meistarklase

Populārā bārmeņa, barista, Monin zīmola Latvijā vadītāja Ingusa Reizenberga viesošanās Smiltenes tehnikumā vienmēr ir svētki! Arī 21.februārī viņa vadītajā meistarklasē skolas mācību restorāns visas piecas stundas bija audzēkņu pārpildīts. “Uz Smiltenes tehnikumu vienmēr braucu ar lielu prieku, jo te ir kā pasakā,” neliekuļojot atzīst vairākkārtējais Pasaules kokteiļu čempionāta dalībnieks. “Ceru, ka arī Smiltenes tehnikuma audzēkņi novērtē, cik labi aprīkotā un skaistā skolā viņi var mācīties, cik kvalitatīvu izglītību iegūt! Reizēm, ja tas viss ir ikdienā, cilvēks pie labā ātri pierod. Taču savās viesošanās reizēs esmu pamanījis, ka šīs skolas jauniešu acīs ir tā dzirkstelīte, kuras dēļ gribas censties, dalīties savās zināšanās un braukt atkal un atkal!”

Ingusa Rozenberga dzīves moto ir: ““Es nevaru” vēl neko nav sasniedzis. “Es mēģināšu!” var radīt brīnumus!”

Saskaņā ar viņa dziļāko pārliecību – “Zīmols – tas ir nebeidzams stāsts!” “Mācīties nekad nav par vēlu!” Smiltenes tehnikuma audzēkņiem teica populārais bārmenis, kurš nekad neapstājas pie sasniegtā un nesen absolvējis Biznesa Augstskolu “Turība”, kur studējis uzņēmējdarbību.

Meistarklase notika radošā gaisotnē, kuru ik pa laikam pārtrauca jaunieši smiekli, uzzinot dažādus interesantus, ar bārmeņa darbu saistītus faktus.

Bija arī kokteiļu konkurss un neliels jauno lietaskoku erudīcijas turnīrs.

Populārais bārmenis dalījās pieredzē par to, kā izveidot zīmolu un atklāja, kur slēpjas tā spēks.

Jaunieši iepazinās ar bārmeņa un barista profesijām, jaukto dzērienu izejvielām un pagatavošanas metodēm, jaunākajām noformēšanas tendencēm, to nozīmi un ietekmi un nākamo speciālistu konkurētspēju darba tirgū.

Barista prezentēja jauniešiem pagatavoto dzērienu pasniegšanas prasmi un komunikāciju ar viesiem, mācīja izbaudīt degustēšanas garšu un aromātu. Skolas audzēkņi iepazinās ar jaunākajām modes tendencēm bāra aprīkojumā, akcentējot izglītības neaizstājamo nozīmi izaugsmē.

Smiltenes tehnikuma audzēkņi viņa vadītajā meistarklasē uzzināja, kā veiksmīgi izveidot kokteiļu karti un cik liela ir pasaulslavena bārmeņa alga. “Izmantojiet skolas piedāvātās iespējas un jūs patiešām dzīvosiet ļoti labi! Labi bārmeņi, pavāri, konditori un viesmīļi pasaules darba tirgū ir ļoti pieprasītas procesijas!”

Pasākums notika ar projekta N.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” atbalstu.

Teksts: Baiba Vahere