2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ikšķilē tapusi pustonnu smaga torte!

Smiltenes tehnikuma 2.ēdināšanas pakalpojumu kursa audzēkņi Amanda Rusakova, Viktorija Priede un Sandis Rakovs kopā ar tūrisma nozares programmu nodaļas vadītāju Iru Gaili un skolotāju Vitu Auderi 8.jūnijā popularizēja Vidzemes kulināro mantojumu Ikšķilē. Tur pilsētas svētku laikā, sadarbībā ar biedrību “Siera klubs” notika grandiozs pasākums “Siera tortes aicinājums”. Dažu stundu laikā tapa pustonnu smaga siera torte, kas pasākumu apmeklētājiem pavēra iespēju izbaudīt Latgales, Zemgales, Vidzemes un Kurzemes kulinārā mantojuma glabātāju augstāko meistarību.

Smiltenes tehnikuma audzēkņi uz svētkiem veda 120 kg smagu biskvīta torti “Vasaras svētki Vidzemē”. Būdami lokālpatrioti, jaunieši tās gatavošanā izmantoja a/s “Smiltenes piens” svaigo sieru un sieru “Mini Mozzarella”. Pildījumā bija rabarberu un rabarberu – zemeņu ievārījums un svaigā siera putukrējuma krēms. Torti greznoja ar mastikas ziediem.

Pasākumā Kurzemes kulināro mantojumu pārstāvēja Kuldīgas tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Latgali – Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienība, Zemgales kulināro mantojumu – Ogres tehnikums.

Skolu pārstāvjiem pasākumā vajadzēja ierasties ar savu siera torti, ko uz vietas lika kopā un garnēja. “Tas patiešām bija skaisti, ļoti vienojoši, radoši un iespaidīgi,” atzīst skolotājas un jaunieši. Kopā pavadīta brīnišķīga diena un gūti neaizmirstami iespaidi!

Jaunieši Ikšķilē popularizēja arī daudzveidīgās izglītības un izaugsmes iespējas Smiltenes tehnikumā.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no jauniešu personiskā arhīva pieejamas ŠEIT.