2024. gada 24. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Iepazīstina ar patriotisma audzināšanu skolā

5.aprīlī  Smiltenes vidusskolā viesojās 2. Cēsu pulka Skolnieku rotas ceļojošā piemiņas karoga tradīcijas saglabāšanas un atbalsta sniegšanas ekspertu komisija, lai iepazītos ar skolas veikumu patriotisma audzināšanā šajā mācību gadā, kā arī sniegtu vērtējumu un ierosinājumus turpmākajam darbam.

2.Cēsu pulka Skolnieku rotas ceļojošo piemiņas karogu un tā tradīcijas saglabāšanu atjaunojusi Cēsu rajona padome, padomes priekšsēdētājs Māris Niklass un Lāčplēša ordeņa kavaliera Alberta Amerika meita Astra Jansone 1997.gadā. Karogs iesvētīts atjaunotā Cēsu Uzvaras pieminekļa ceremonijā 1998. gada 15.novembrī. Katru gadu karogs tiek uzticēts glabāšanā vienā no 10 skolām – 2. Cēsu pulka skolnieku rotas ceļošā karoga glabātājām.

Minētās tradīcijas mērķis – stiprināt skolēnos patriotisma jūtas, veicināt interesi un izpratni par Latvijas vēstures notikumiem, Brīvības cīņām un sekmēt līdzdalību kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā.

Smiltenes vidusskolā aug jauna patriotu paaudze, kas mīl savu dzimto zemi, ir gatavi mācīties, strādāt, lai rosinātu tās izaugsmi, un vajadzības gadījumā – arī aizstāvēt.