2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Iedvesmas pēcpusdiena Smiltenes novada uzņēmējiem

No sirds priecājamies savā jaunajā zālē uzņemt Smiltenes novada uzņēmējus! Lielā mērā tieši ar viņu atbalstu Smiltenes novada pašvaldība varēja realizēt vienu no vērienīgākajiem pēdējā laika projektiem – lielās pārmaiņas Smiltenes vidusskolā. Skolas mācību vide tagad var droši konkurēt ar Latvijas lielāko pilsētu izglītības iestādēm un nodrošina skolēniem vispusīgas izaugsmes iespējas. Minētās investīcijas novērtētas arī skatē “Gada labākā būve Latvijā 2021”, kur Smiltenes vidusskola ieguva 3. vietu nominācijā “Pārbūve”.

Šodien uzņēmēji pulcējās Smiltenes vidusskolā uz iedvesmas pēcpusdienu. Kā pasākumā, sakot paldies ikvienam uzņēmējam, atzina Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Gita Mūrniece: “Uzņēmējdarbībā neviens nav maziņš. Ikviens no jums ir kā maza pērlīte, liela vērtība mūsu novadam. Slavenajam amerikāņu uzņēmējam Henrijam Fordam ir kāda vieda atziņa: “Sanākšana kopā ir panākumu sākums. Turēšanās kopā ir progress. Darbošanās kopā –  panākumu atslēga.”

Smiltenes novada pašvaldības priekšsēdētājs Edgars Avotiņš klātesošos iepazīstināja ar Smiltenes novada uzņēmējdarbības vidi (kas pēdējos gados mainījusies līdz ar administratīvi teritoriālo reformu) un pašvaldības paveikto.  Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš izvērstāk pievērsās aktuālajiem izaicinājumiem un iespējām uzņēmējdarbībā. Par dažādu veidu atbalsta iespējām uzņēmējus informēja Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Juris Čeičs un ALTUM Vidzemes reģiona vadītāja Olita Untāla.

Pasākuma otrajā daļā – Smiltenes novada uzņēmēju pieredzes stāsti, kā arī uzņēmējdarbības mentores Ievas Zeiles atziņas par to, ko darīt pārmaiņu laikā.

Iedvesmas pēcpusdienas laikā skolā bija aplūkojama Smiltenes novada uzņēmēju darbu izstāde.

Noslēgumā klātesošie varēja apskatīt Smiltenes vidusskolas rekonstruētās telpas.

Kopā ar uzņēmējiem pasākumā piedalījās arī Smiltenes vidusskolas skolēni, kuri izvēlējušies mācību virzienu “Uzņēmējdarbība, komunikācija un sociālās zinātnes”. Jaunieši iedvesmas pēcpusdienā visaugstāk novērtēja uzņēmēju pieredzes stāstus, kā arī informāciju par atbalsta iespējām uzņēmējiem.

Laura Ceriņa pēc vidusskolas plāno doties uz Vidzemes augstskolu, kur studēs biznesa vadību. “Nevaru sevi iedomāties visu dienu strādājam birojā. Man ir svarīgi būt kustībā, tāpēc arī mans bizness noteikti būs saistīts ar ko radošu.”
12.klases skolniece Karīna Kačnova izvēlējusies padziļināti mācīties uzņēmējdarbību, jo vēlas savu nākotni saistīt ar biznesa vadību. Viņas klasesbiedrene Nora Vīvuliņa studēs medicīnu, taču zināšanas uzņēmējdarbībā lieti noderēs, veidojot savu privātpraksi.
“Zināt uzņēmējdarbības pamatus svarīgi visās profesijās,” uzskata Agnija Bella Vāciete, kura brīvajā laikā labprāt lasa uzņēmēju veiksmes stāstus.

Jaunieši atzīst, ka katrs šāds pasākums ir liela vērtība, kas iedvesmo lieliem mērķiem, palīdz noticēt sev un rosina uzdrīkstēties.

Baiba Vahere