2024. gada 16. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

“Gudrs, vēl gudrāks” 9. klašu pusfinālā – Gustavs Stāvausis – Bērtiņš

Smiltenes vidusskolas 9. a klases skolniekam Gustavam Stāvausim – Bērtiņam ik pa laikam patīk ļauties drosmīgiem izaicinājumiem, kas vienlaikus paver iespēju apgūt ko jaunu, pārbaudīt zināšanas un apzināties jomas, kurās vēl jāaug.  1. decembrī viņš piedalījās TV erudīcijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 9. klašu trešā pusfināla filmēšanā. Šī Gustavam bija jau trešā reize populārajā TV spēlē.

Par to, kā puisim tajā gāja, varēsiet redzēt TV nākamā gada 27.janvārī. Gustavs piedalīšanos filmēšanā uztver kā jauku piedzīvojumu, kuru izbaudīt vismaz reizi novēl ikvienam skolasbiedram. “Lai iemācītos pārvarēt satraukumu kameru priekšā un izietu no komforta zonas, kas būtiski arī eksāmenos, kas mums vēl priekšā.

Spēlei īpaši negatavojos. Ko jau zināju, to zināju,” atzīst Gustavs. Ikdienā viņš paplašina redzesloku, skatoties “YouTube” zinātniska rakstura filmas.

Kopā ar Gustavu uz ierakstu TV studijā devās klasesbiedri un audzinātājs Jurģis Jurka. Gustavs ir ļoti pateicīgs viņiem visiem par sniegto atbalstu.

Pēc devītās klases puisis turpinās mācības Smiltenes vidusskolā, bet pēc tam dosies uz Rīgas Stradiņa universitāti, lai piepildītu bērnības sapni – kļūtu par ārstu.

Gustavam Stāvausim – Bērtiņam ļoti patīk Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Tāpat kā spēlēt saksofonu Smiltenes pūtēju orķestrī. Gustavs uzstāsies arī skolas Ziemassvētku koncertā.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva