2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Grundzāles pamatskolas meitenes izcīna dubultu uzvaru Latvijas skolu kausa izcīņā volejbol

24. martā Koknesē notika Latvijas skolu kauss volejbolā pamatskolu grupā. Uz Koknesi devās 26 Grundzāles pamatskolas jaunie volejbolisti, kas startēja četrās komandās nelicenzēto spēlētāju konkurencē. Grundzāles pamatskola sacensībās piedalījās ar divām meiteņu komandām, zēnu komandu un jaukto (3×3) komandu.
 
Meitenēm izloze sadalīja komandas divās apakšgrupās. Pirmā komanda iekļuva apakšgrupā ar sešām  komandām, līdz ar to nācās aizvadīt piecas spēles uz laiku. Spēles ilgums – septiņas minūtes. Visās spēlēs tika izcīnītas pārliecinošas uzvaras.
Spēļu rezultāti:
  • Grundzāles p-sk.1-Krimuldas v-sk. 13:8
  • Grundzāles p-sk.1-Zasas v-sk.17:5
  • Grundzāles p-sk.1-Zvejniekciems 15:6
  • Grundzāles p-sk.1-Rīnūžu v-sk.  20:6.
  • Grundzāles p-sk.1-Siguldas V.Ģ. 22:2
Grundzāles pamatskolas otrā komanda iekļuva grupā ar piecām komandām, no kurām turnīrā piedalījās četras, līdz ar to priekšsacīkstēs jāspēlē trīs spēles.
Spēļu rezultāti:
  • Grundzāles p-sk.2-Kokneses v-sk.  12:11
  • Grundzāles p-sk.2-Madlienas v-sk.  17:10
  • Grundzāles p-sk.2  Rīgas 96 v-sk.   16:9
Arī zēniem sacensības notika divās grupās un Grundzāles puiši iekļuva vienā grupā ar Rīnūžu, Nautrēnu, Lubānas un Krimuldas vidusskolām. Divās no tām tika aizvadīta raksturu cīņa kur grundzālieši uzvarēja ar viena punkta pārsvaru.
Spēļu rezultāti:
  • Grundzāles p-sk.-Rīnūžu  v-sk. 12:11
  • Grundzāles p-sk.-Lubānas v-sk.7:20
  • Grundzāles p-sk.-Krimuldas v-sk. 12:11
  • Grundzāles p-sk.-Nautrēnu v-sk.  8:18
Kamēr risinājās priekšsacīkstes, volejbola federācijā tika pārbaudīti skolu pieteikumi un atklājās, ka vairākās komandās pieteikti licenzētie spēlētāji, ko sacensību nolikums liedza darīt. 
Meitenēm tika anulēti Rīgas 96. vidusskolas un Krimuldas vidusskolas spēļu rezultāti, bet zēniem Nautrēnu vidusskolas un Krimuldas vidusskolas spēļu rezultāti. 
Tā, kā abas Grundzāles meiteņu komandas savas apakšgrupas bija uzvarējušas tālāk bija jāspēlē ar otras apakšgrupas otro vietu ieguvējām. Šajās spēlēs Grundzāles pirmā komanda uzvarēja Kokneses vidusskolu un Grundzāles otrā komanda pārspēja Siguldas Valsts ģimnāziju.
Fināls bija īsti svētki, kur tikās abas Grundzāles pamatskolas komandas savā starpā. Skanot spēles beigu signālam, uzvara Grundzāles pamatskolas pirmajai komandai!
Grundzāles pamatskolas pirmajā komandā spēlēja un zelta medaļas saņēma: Ance Kukaine, Katrīna Strazdiņa, Klaudija Rēpele, Megija Ķestere, Estere Zeibote un Elīna Bačka. Otrajā komandā spēlēja un sudraba medaļas saņēma Kitija Abula, Daniela Gaismiņa, Alise Peneze, Kristīne Vilemsone, Nanija Lība Uskliņģe, Ginta Ābeltiņa un Justīna Dzenīte.
Zēnu konkurencē izrādījās, ka trīs komandām ir vienāds uzvaru skaits, bet diemžēl zaudējums Lubānai, grundzāliešiem dalīta 5-6. vieta 10 komandu konkurencē. Komandā spēlēja: Matīss Kalniņš, Markuss Artūrs Ozols, Edvards Ķesteris,  Haralds Zeibots, Aleksis Ziemiņš un Gustavs Lubūzis-Vizuliņš.
Grundzāles pamatskolas jauktajā komandā spēlēja spēlētāji, kas volejbola prasmes tikai sāk apgūt, tomēr prieks par viņu cīņassparu. Lai gan zaudēts visās trijās spēlēs, tomēr iegūta pieredze spēlei uz lielā laukuma un iespēja piedalīties šajos volejbola svētkos radīs vēl lielāku interesi par šo sporta veidu:
Spēļu rezultāti:
  • Grundzāles p-sk.-Smiltenes  v-sk. 9:17
  • Grundzāles p-sk.-Bolderājas Jaunā psk 7:18.
  • Grundzāles p-sk.-Jaunjelgavas vsk 9:14
Komandā spēlēja: Kalvis Šakociņš, Tomass Broms, Kristers Gulbis, Marta Morīte, Kitija Vītola, Roberta Spunde un Alise Elizabete Stafecka.
Grundzāles pamatskolas meitenēm volejbola sezona turpināsies ar Smiltenes novada čempionātu volejbolā  sievietēm 1.aprīlī Smiltenē.
 
Raksts un foto: sporta skolotājs Māris Stabiņš.