2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Grundzāles pamatskolā noslēgušās virtuālās atlases sacensības uz Latvijas skolu Ziemas festivālu

Par festivālu:

2021. gadā Latvijas skolu Ziemas festivāls norisināsies virtuāli jeb attālināti, skolēniem sacenšoties un rezultātus fiksējot ar viedtālruņiem speciāli Ziemas festivālam izveidotā, vienkārši lietojamā digitālā platformā. Festivāla virtuālās sacensības norisināsies no 19.02.2021.- 04.03.2021.

Festivāls tiek organizēts kā virtuālas sacensības digitālā platformā ar mērķi jebkuram skolēnam bez profesionālām iemaņām ziemas un ziemā pieejamos sporta veidos ļaut piedalīties sacensībās, kas veicina jauniešus nodarboties ar ziemas un ziemā pieejamiem sporta veidiem. 

Lai noskaidrotu kas piedalīsies festivālā, Grundzāles pamatskolā divas nedēļas notika atlases sacensības. Sacensību dalībniekiem bija jāfiksē veiktie kilometri telefonu aplikācijās un jāiesūta sporta skolotājam.

Visvairāk kilometrus nedēļā veica:

                  Meitenes

  1. Anete Stabiņa
  2. Kitija Abula
  3. Katrīna Līva Lagzdiņa
  4. Viktorija Broma
  5. Megija Ķestere  
  6. Roberta Spunde                       

                    Zēni

  1. Roberts Zirdziņš
  2. Artis Harkins
  3. Tomass Broms
  4. Markuss Jānis Pommers
  5. Dāniels Krievāns
  6. Edvards Ķesteris

Jāpiemin, ka Grundzāles pamatskola Ziemas olimpiskajā festivālā piedalās jau no 2006. gada.

Skolā šogad, tāpat kā 2006.gadā, tika realizēts inventāra iegādes projekts  un ir papildināts slēpošanas inventārs ar 20 jauniem komplektiem.

Lielākie panākumi gūti slidošanā, izcīnot četras individuālās medaļas un divas reizes tiekot pie medaļām arī slidošanas stafetēs. Panākumi ir arī kamaniņu braukšanas stafetē un orientēšanās sportā ar slēpēm.

Šis festivāla formāts dos iespējas izcelties ne tikai fiziski stiprākajiem un meistarīgākajiem, bet arī cītīgākajiem, jo, veicot distances, būtisks būs veiktais attālums, nevis distancē pavadītais laiks. Labākajiem  trīs zēniem un trīs meitenēm no katras skolas tiks medaļas un visai komandai festivāla suvenīri.

Sekojiet Ziemas festivāla informācijai:

Smiltenes novada Izglītības pārvalde festivāla dalībniekiem vēl panākumus un aicina arī turpmāk būt tikpat aktīviem!