2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Erasmus+ projekta “Vienoti kultūru dažādībā” virtuālā mobilitāte Latvijā, Gaujienā

                                                             

 

Laikā no 9.-12.novembrim Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolā virtuāli viesojās Erasmus+ projekta “Vienoti kultūru dažādībā” dalībnieki no Horvātijas, Spānijas, Portugāles, Kipras un Sicīlijas. Šoreiz dalībnieku bija krietni vairāk, jo tikšanās noritēja attālināti un tā bija iespēja projekta aktivitātēs iesaistīties vairāk skolēniem.

Katra diena sākās ar tikšanos Zoom platformā, ar kādu interaktīvu aktivitāti par Latviju. Sekoja mūsu prezentācijas par attiecīgo dienas tēmu. Pēc tam dalībnieki strādāja ar dažādiem mūsu nosūtītajiem materiāliem un uzdevumiem, un dienas beigās atkal tikāmies, lai viens otram prezentētu paveikto.

Dienas bija piepildītas ar aktivitātēm, kuru laikā mēs iepazīstinājām savus draugus ar Latviju, Gaujienu, mūsu skolu, kopā mācījāmies latviešu valodu, dziedājām un dejojām rotaļu deju “Kas dārzā”. 11.novembrī stāstījām par mūsu tautas vēsturi un kopā izspēlējām Kahoot! viktorīnu. Partneri gatavoja latvisku suvenīru. Mēs iepazīstinājām arī ar mūsu tradicionālajiem ēdieniem un iesaistījām viņus šprotu maizīšu pagatavošanā, kas viņiem ļāva izbaudīt latviskā ēdiena garšu, jo tas ceļoja tieši no Latvijas.

Projekta nedēļa paskrēja nemanot. Paveiktie darbi ir ievietoti vietnē Padlet. Esam lepni, ka mums izdevās iepazīstināt partnerus ar savu kultūru, valodu, tradīcijām. Atsauksmēs pēc projekta aktivitātēm izskanēja atzinīgi vārdi par mūsu skolas ieguldīto darbu. Lai arī dažādi, mēs jutāmies vienoti.

Paldies manai superīgajai atbalsta komandai: skolniecēm Samantai, Karīnai H., Terēzijai, Gabrielai, Katrīnai O., Norai, Katrīnai Z., Martai, Karīnai Z., Artai un 3.klasei kopā ar audzinātāju Aiju, skolas direktorei un kolēģiem.

Projekta aktivitātes turpināsies 2.semestrī ar  ciemošanos 4 valstīs – virtuāli vai klātienē – to noteiks Covid-19 situācija.

no images were found

Informāciju sagatavoja

Projekta koordinatore

Gunita Ķelpa