2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Dzejas stunda Variņu pamatskolā

Dzeja ir dvēseles valoda, tā atnāk klusumā. Nav jābūt zvaigžņotai naktij, mēnesnīcai, lai tā uzrunātu katru no mums. Šogad Variņu pamatskolas skolēni tai veltīja īpašu uzmanību.

Septembris šogad bija krāsains, zeltains un bezgala skaists, tāds ir arī oktobris. 11.septembrī 5., 6.,7.klases audzēkņi skolas pagalmā uz asfalta rakstīja mīļāko dzejnieku rindas. Draudzīgi zem rudens debesīm sadzīvoja gan Čaks, gan Vācietis, gan Svīķe, gan Ziedonis, gan Veidenbaums. Mazās rokas cītīgi ar krītu vilka pateicības vārdus dzejniekiem, mūsu devīze šogad bija “Es paklanos dzejai”. Mazliet žēl, ka lietus īsti nesaprata dzeju, tas nesaudzīgi otrā dienā to nodzēsa no asfalta.

Lai sagatavotos Dzejas dienai, Variņu pamatskolā notika konkurss “Es rakstu dzeju”. Ļoti pārdomātu un mīļu dzejoli par rudeni uzrakstīja 1.klases skolēns Hugo, viņš priecājās, ka  ,,Rudenī, rudenī,

Krāsainajā rudenī,

Skolā sāku mācīties

Pirmajā klasītē!’’

Dzejas stundu ievadīja Mārča klavieru solo.

Jauki, vai ne? Savus dzejoļus lasīja Aldis, Mareks, Rodrigo, Kristaps M., Kristers B., Sanija, Samanta, Signe, Agnese. Dzejnieku darbus izteiksmīgi skaitīja Rūta Karlīna, Aleks, Justīne, Mareks, Rodrigo, Kristaps M., Samanta, Sanija, Signe, Evelīna, Kristers. Jāpiezīmē, ka visi iepriekš minētie skolēni bija izveidojuši gaumīgi noformētus krājumiņus, kuros bija gan  pašu rakstītie darbiņi, gan dzejnieku dzejoļi.

Savus dzejoļus lasīja arī skolotāja Linda, tie bija sirsnīgi, izjusti un dziļi. Daļa viņas dzejoļu jau ir publicēti jauno autoru krājumā. 1.-4.klases audzēkņi iepriecināja ar mīklām, jautriem dzejolīšiem.

Ļoti izjusti un skaisti skolas hallē izskanēja Jāņa Glāzera dziedātās dziesmas ar M.Svīķes vārdiem, sveču liesmiņas pastiprināja īpašo gaisotni telpā. Sirsnīgi audzēkņi klausījās skolotājas Lailas Legzdiņas dziesmas, svinīgi izskanēja viņas dziedātais “Svētvakars”, kurš vienoja visas emocijas, kas valdīja skolas hallē.

Mums dzejas stunda patika. Paldies visiem, kuri piedalījās, paldies visiem, kuri palīdzēja arī sakārtot skolas halli! Lai rudens vakaros sildāmies pie siltās dzejas uguntiņas!

Skolotāja Māra Lāce