2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Draudzības uzdevumi kopā ar izaugsmes treneriem

Brīvā un rotaļīgā gaisotnē būt kopā. Ieklausīties vienam otrā. Dalīties pieredzē. Tik ļoti tā visa pietrūka attālināto mācību laikā, skolēni atzina pirmajās mācību dienās. Vakar un šodien 9.un 10.klašu skolēni projekta “Esi pamanāms” ietvaros tikās, sarunājās un mācījās, pildot draudzības uzdevumus kopā ar izaugsmes treneri Ievu Johansson un kouču Henric Johansson (Norvēģija).

“Mācīšanās un izaugsme nav atraujama no citiem, jo cilvēks ir sociāla būtne,” atzīst Ieva Johansson. “Jaunieši pēdējā laikā dažādās anketās kā galveno izaicinājumu min to, ka atkal jāsāk komunicēt klātienē. It kā tik pašsaprotami, bet ja ilgāku laiku pierasts sazināties tikai virtuāli?

Cilvēka labsajūtu ļoti lielā mērā ietekmē socializēšanās un komunikācija vienam ar otru. Jo vairāk runājam, jo vieglāk būt atvērtiem un paust viedokli. Ikviens no mums ir savs redzējums un ļoti bieži tas atšķiras no tā, kā šo pasauli un tajā notiekošo redz un uztver citi. Tāpēc komunikācijā tikpat būtiski kā sarunāties ir arī klausīties un būt kopā.”

“Otru izprast vieglāk tad, ja zini viņa vērtības, redzi, kas viņam sagādā prieku, kas uztrauc vai apbēdina,” atzina arī jaunieši.

Nodarbības ļoti uzskatāmi parādīja, cik liels resurss varam būt viens otram.

Skolēni pēc nodarbības atzina, ka šī tikšanās viņus saliedējusi. Jautājumi, uz kuriem visi draudzības spēļu laikā meklēja atbildes, ļāva uzzināt daudz jauna vienam par otru un arī katram par sevi…

Projektu īsteno Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam ietvaros.

 

Baiba Vahere