2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Dita Lūriņa – Egliena un Mārtiņš Egliens: “Nekad nesarunājies ar svešiniekiem!”

Izaugsmes nedēļas pirmā darba diena Smiltenes vidusskolā noslēdzās ar nodarbību “Nekad nesarunājies ar svešiniekiem!” To vadīja Latvijas Nacionālā teātra aktieri  Dita Lūriņa – Egliena un Mārtiņš Egliens. Kāpēc, vadot pasākumus, nevajag sarunāties ar svešiniekiem? – Tāpēc, kad tad, ja panāc, ka tevi pieņem par savējo, vienmēr ir vieglāk, patiesāk un sirsnīgāk!

Pazīstamie aktieri dalījās pieredzē par to, kā plānot pasākumus un rakstīt tiem scenārijus. Mārtiņš Egliens un Dita Lūriņa – Egliena stāstīja, kā viņi paši atrod  to īpašo stīgu, kas vieno klienta vēlmes un pasākuma vadītāju domas. Jaunieši uzzināja, kā tiek veidota komanda, loloti sapņi un meklēts kompromiss ar realitāti…

“Tieši no vadītāja visvairāk atkarīgs tas, vai pasākums, kura scenārijā nedrīkst izmainīt ne vārdu, būs silts un sirsnīgs vai klātesošie to atcerēsies kā pārāk garu,“ atzina Dita Lūriņa – Egliena.

Saskaņā ar Mārtiņa Egliena pārliecību: nekad nevar būt par daudz humora. “Humors ir inteliģences pazīme,” viņu papildina Dita Lūriņa -Egliena, aicinot jauniešus, domājot par pasākumu vadīšanu, būt labā nozīmē dulliem. Jo trakulības atbruņo un kopā sanākšanai piešķir to īpašo garšu, ko spēj sniegt vienīgi kas negaidīts un neprognozējams.

Aktieri pastāstīja arī kuriozus gadījumus no savas pasākumu vadīšanas pieredzes un atklāja “knifiņus”, ko vērts ielāgot ikvienam, kurš nolēmis lēkt pasākumu vadīšanas dziļajos ūdeņos.

Baiba Vahere