2024. gada 18. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Decembrī notiks starptautiskā ielu sporta un e-sporta konference

Š.g.15.decembrī, Eiropā lielākā ielu sporta kustība “Ghetto Games”, īstenos ceturto starptautisko konferenci “Ielu sports un e-sports pret COVID-19”. Šogad konference norisinās interneta vidē un būs veltīta tēmām, kas saistītas ar šī laika izaicinājumiem un iespējām sportā, par e-sporta attīstību un nākotnes tendencēm.

 

Šis gads daudziem organizatoriem un sporta organizatoriem bijis liels pārmaiņu laiks, jo ierobežotās iespējas īstenot aktivitātes, rosināja meklēt alternatīvus veidus, kā īstenot iecerētās aktivitātes vai arī tās atcelt. Līdz ar  lielo pasaules sporta notikumu atcelšanu, sporta organizācijas attīstīja alternatīvus veidus, kā uzturēt komunikāciju un veidot aktivitātes ar savu auditoriju attālināti: online izaicinājumi, online sportošanas aktivitātes/treniņi, pasākumi tika pārcelti uz e-festivāliem, kā arī redzamāka kļuva e-sporta kustība, kurai dienu no dienas pievienojās ar vien vairāk tieši gados jaunāki cilvēki.

 

“Arī mēs kā “Ghetto Games”, reaģējot uz apkārt notiekošo, domājām par alternatīvajiem veidiem, kā turpināt uzturēt sportisko garu sabiedrībā un kā plānotos pasākumus pārvirzīt online jeb interneta vidē, “ stāsta Antons Semeņaks, “Ghetto Games” galvenais menedžeris un “Ghetto Football” kustības līderis. “Viena no nozarēm, ko šajā periodā kā “Ghetto Games” sākām attīstīt, bija e-sports. Mēs esam organizējuši nelielas sacensības e-sportā jau kopš 2016.gada un vienmēr esam skatījušies šajā virzienā, kā uzrunāt šo sabiedrības grupu kļūt daļai arī no mūsu kustības. Jaunieši, kas spēlē datorspēle, ir ļoti liels īpatsvars pasaulē un Latvijā. Bieži vien tie ir jaunieši, kurus nav tik viegli sasniegt caur parastajiem pasākumiem un klasiskajiem komunikācijas kanāliem. Viņiem ir sava sociālā dzīve. Mēs kā “Ghetto Games”, organizējot pirmos e-sporta turnīrus, gribējām nodrošināt kvalitatīvas sacensības ikvienam, neatkarīgi no prasmēm. Vienlaicīgi mēs vēlamies šos cilvēkus pievērst uzmanību savai fiziskajai veselībai, jo, kā rāda pasaules pieredze, viens no pasaules veiksmīgākajiem e-sportistiem, “aizgāja pensijā” 23 gados dēļ veselības problēmām”.

 

Š.g. 15.decembrī, no pl.15.00-19.00 organizētajā online konferencē, kā sporta aktivitāšu organizatori, tā arī e-sporta organizatori un tehnoloģiju uzņēmumi, dalīsies savā pieredzē kā veidot mārketingu šajā laikā, kā veiksmīgi pārcelt pasākumus no klātienes uz attālinātiem kanāliem, kā arī par e-sporta nozari un šīs industrijas attīstību, un kā tas mūsdienās izmaina jauniešu ikdienu. Daži no konferences dalībniekiem:

  1. Hosē Karlos Loaiza Gallego (Spānija) – LaLiga starptautiskā tīkla delegāts dalīsies pieredzē par to, kā “LaLiga” – Spānijas augstākā futbola divīzijām, viena no vadošajām futbola līgām Eiropā, uzturēja fanu iesaisti līgas ikdienā COVID laikā.
  2. Johans Bertonē (Francija) – Lielākā ekstrēmo sporta veidu freestyle festivāla Eiropā “Fise” direktors, kurš dalīsies pieredzē par to, kā šo vērienīgo festivālu organizatori pārcēla uz tiešsaisti “Fise webfestival”.
  3. Jānis Dzērve – Vadošās e-sporta organizācijas Latvijā “Goexanimo”, izpilddirektors stāstīs par e-sporta aizsākumiem Latvijā/Baltijā un nākotnes tendencēm.
  4. Džeks Dauners (Apvienotā Karaliste) – futbola frīstaileris, pasaules ielu futbola ikona un Instagram influenceris par to, kā kļūt par ielu sporta profesionāli.
  5. Lukas Škoda (Čehija) – pasaules čempionāta futbola frīstailā “Red Bull Street Style” galvenais organizators par sacensību pielāgošanu tiešsaistē.
  6. Lorenco Pinčiroli (Itālija) – viens no vadošajiem sporta pasākumu vadītājiem Eiropā, par ikoniskās ielu sporta infrastruktūras “Court MLN” turpināšanos arī COVID laikā Milānā.
  7. Intervijas ar diviem Latvijas profesionāliem e-sportistiem, kuri šobrīd Latviju pārstāv pasaules mērogā – Dana Dima Gard un Mareks Gaļinskis, un kā savu profesiju ir izvēlējušies kļūt par geimeriem.

 

 

Reģistrēties konferencei iespējams www.conference.ghetto.lv Dalība konferencē – 5EUR līdz 06.12.2020, 10EUR – līdz 13.12.2020, pēc 14.12.2020 – 15EUR (“Ghetto Games” biedriem, pašvaldībām, jauniešu NVO – dalība bez maksas, sazinoties ar konferences organizatoriem). 

 

Konference tiek īstenota Izglītības un zinātnes ministrijas “Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam” valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Vairāk informācijas:

Sanda Gertnere