2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Decembra baltumā.

Ar baltām sniega kupenām un  radošu darbošanos decembra mēnesis ienāca Palsmanes pirmsskolā, piedāvājot interesantu Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Četrus pirmdienas rītus sanācām visi kopā , lai  gūtu visai nedēļai īpašo noskaņu ar Adventes svecītes stāstu par cerību, mieru, prieku un mīlestību.

Vecāki un iestādes darbinieki aktīvi atbalstīja  mūsu ukraiņu psiholoģes aicinājumu iepriecināt ukraiņu bērnus viņas dzimtajā pilsētā Čerņigovā. Tika sarūpētas dāsnas dāvanu somas ,kuras iepriecinās mazos Ukrainā un dos kaut kripatiņu siltuma un prieka viņiem tik smagajā laikā.

Piparkūku smarža virmoja iestādē visu mēnesi, jo katrā grupiņā tika apgūtas kulinārās prasmes tieši piparkūku cepšanā un noformēšanā. Arī dāvanu gatavošana, saiņošana , iestādes telpu noformēšana tas viss radīja šo svētku gaidīšanas laiku. Katra grupiņa svinēja savus īpašo Ziemassvētkus , kuros darbojās dažādi pasaku tēli un protams, visgaidītākais bija Ziemassvētku vecītis ar dāvanu maisu. Paldies Smiltenes novada pašvaldībai par saldajām dāvanām .Svētku scenāriji tapa atbilstoši bērnu vēlmēm, kurās darbojās rūķu darbnīcas, tika spēlēts teātris un citas jautras  izdarības. Vismazākajiem “Ežukiem” eglītē pārsteigumu sagādāja skolotāju Rūtas un Lauras kopīgs muzikāls priekšnesums ar flautas spēli. “Saulītes” un “Bitītes” grupu bērni piedalījās Eliis rīkotajā konkursā –pašgatavotie ziemas rotājumi grupā.

Interesantu un mīļu pārsteigumu “Saulītes” grupiņas bērniem sagādāja Palsmanes pamatskolas 6.klases skolēni , noorganizējot aktīvus ziemas sporta priekus uz kalniņa .Savukārt, 1.klases skolēni iepriecināja ar teātra uzvedumu ”Ziemassvētki nāk”. Paldies organizētājiem, “Saulītes” grupas bērni jutās lepni un bezgala priecīgi , jo tika iegūti jauni draugi, kuri  viņus septembrī sagaidīs skolā.

 Lai gaiši, mierīgi Ziemassvētki mums visiem un tikpat darbīgs Jaunais gads!

Palsmanes PII skolotāja Vizbulīte Kauliņa