2024. gada 18. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ceļojums Smiltenes tehnikuma Tūrisma nodaļas profesiju pasaulē

Smiltenes tehnikuma mācību restorānā vakar viesojās skolēni no Blomes pamatskolas. Bērni iepazinās ar tehnikuma talismanu Smiltiņu un profesijām, kādas jaunieši apgūst skolas Tūrisma mācību programmu nodaļā, kā arī, tiekoties ar mācību restorāna vadītāju, profesionālo mācību priekšmetu skolotāju Sandu Veismani, uzklausīja viņas izaugsmes stāstu.

Arī Sanda Veismane ir Blomes pamatskolas absolvente. Viņai šī tikšanās bija sirsnīga atkalredzēšanās ar savu pirmo klases audzinātāju Ilonu Burovu.

Radošajās nodarbībās bērni pielaikoja pavāra cepures, atbilstoši vecumam, iepazinās ar prasmēm, kas jāapgūst pavāram, konditoram un viesmīlības pakalpojumu speciālistam.

Viens no uzdevumiem – pākšaugu atpazīšana. Uzdevuma laikā Sanda Veismane ar mazajiem pārrunāja, kāpēc cilvēkam tik būtiski uzturā daudz lietot pākšaugus.

Vēl bērniem pēc ožas vajadzēja atpazīt dažādus sīrupus. Jo labi attīstīta oža ļoti svarīga arī pavāra un konditora darbā, vai ne?

Savukārt par to, cik kuram liels talants, lai pretendētu uz viesmīļa darbu, varēja pārliecināties, piedaloties viesmīļa paplātes nešanas sacensībās. Tie, kuriem izdevās izpildīt uzdevumu, neizgāžot produktus, kas atradās bļodiņā uz paplātes, var droši pēc pamatskolas nākt mācīties uz Smiltenes tehnikumu. Taču arī dzīvē ne vienmēr viss izdodas ar pirmo reizi. Skolas talismans Smiltiņš saka, ka nekad nepadoties un mēģināt, līdz sanāk!

Vēl bērni iemācījās salocīt no salvetēm kuģīti, ko varēja izmantot, našķējoties ar saldējuma kokteili. To kā pārsteiguma balvu mazajiem, mīļajiem ciemiņiem pagatavoja 2.pavāru/konditora audzēknis Mārtiņš Rainskis. Savukārt skolotāja pastāstīja, kā mazie paši vasarā, izmantojot pienu un dārza ogas, var ātri un viegli pagatavot brīnumgardus kokteiļus.

Restorāna vadītājai uzņemt viesus palīdzēja 2. viesmīlības kursa audzēknes Megija Tralla un Džesika Stukāne.

Foto: Sanda Veismane

 

Baiba Vahere