2024. gada 19. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ceļojums Imanta Ziedoņa pasakās

10.maijā Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas 5.-9.klašu skolēni devās savdabīgā ceļojumā Imanta Ziedoņa pasaku pasaulē. Kultūrizglītības programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros pie mums viesojās Imanta Ziedoņa klase (Imanta Ziedoņa fonds „ Viegli”) ar izlaušanās spēli „Blēņas un pasakas”.

Pasākuma vadītāja nodarbības sākumā iepazīstināja skolēnus ar dzejnieka personību, daiļradi, pastāstīja par fonda „Viegli” izveidošanu. Dzejnieka iecere par sev veltītu muzeju nākotnē bija, lai tas nav garlaicīgs, bet radošas iedvesmas un darbošanās bagāts. Imanta Ziedoņa klase tika izveidota ar mērķi – citāda mācīšanās.

Skolēni strādāja 3 grupās, atminot uzdevumu lādēs paslēptās mīklas. Bija jāatrisina 5 uzdevumi, tie bija saistīti cits ar citu, bija jāatšifrē simboli, kas raksturīgi trim pasakām no krājuma „Blēņas un pasakas”. Šos uzdevumus pildot, tika veicināta lasītprasme, akcentētas rakstnieka vērtības, procesā tika pilnveidotas caurviju prasmes – radošums, sadarbība, līdzdalība. Skolēni pārliecinājās, ka spēks ir sadarbībā, atšifrējot pasakās ieslēptos kodus.

Paldies Imanta Ziedoņa fonda darbiniecei par interesanto nodarbību!

Skolotāja Ilze Zilbere