2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ceļi joprojām daudzviet ir ļoti slideni

Šodien, 21.decembrī, joprojām piesalstoša lietus dēļ asfalta segums ir slidens, jo īpaši slideni ir zemes ceļi un gājēju ietves. Aicinām visus ceļu satiksmes dalībniekus būt uzmanīgiem un neapdraudēt ne savu, ne citu līdzcilvēku drošību.
 
Mainīgajos laikapstākļos uz ceļiem un ietvēm nepārtraukti veidojas bīstams apledojums, kur situāciju tikai uz neilgu brīdi uzlabo ceļu un ietvju apstrāde ar pretslīdes līdzekļiem. Lūdzam autovadītājiem izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu, neradīt bīstamas situācijas, kā arī kājāmgājējiem būt piesardzīgiem un šķērsot ielas tikai pārredzamās un drošās vietās.
 
Kājāmgājējiem aicinām būt īpaši uzmanīgiem vietās, kur no māju jumtiem vērojama sablīvējusies sniega kārta vai lāstekas. Jau iepriekš Smiltenes novada pašvaldības policija ir brīdinājusi ēku īpašniekus un apsaimniekotājus par bīstamo situāciju novēršanu, tomēr kājāmgājējiem būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība dažādiem veselības apdraudējumiem, kas veidojušies mainīgo laikapstākļu ietekmē. 
 
Ceļu apledojuma dēļ ir atcelti vairāki skolēnu pārvadājumu maršruti, jau lielākā daļa novada izglītības iestādes strādā attālināti. Smiltenes vidusskola mācību procesu vēl šodien nodrošina klātienē tiem skolēniem, kas ieradušies izglītības iestādē, bet jau ar rītdienu tiks nodrošināts mācību darbs attālināti. Izglītības iestāžu organizēto Ziemassvētku pasākumu norise joprojām plānota bez izmaiņām. 
 
 
Lai arī daba ir sarūpējusi kārtējo izaicinājumu, Smiltenes novada pašvaldība dara visu iespējamo, lai nodrošinātu labus apstākļus ceļu satiksmes dalībniekiem visā novada teritorijā.