2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Blomes pamatskolas skolēni iepazīst jaunu sporta veidu Masreslings

Blomes pamatskolas skolēnus uzrunāja pagājušā gada rudens pusē notikusī nodarbība, kuru vadīja biedrības “Spēka pasaule” tiesnesis Arnis Rukmanis Palsmanes pamatskolā. Skolēni tur iepazinās ar  Latvijas Pauerliftinga sporta veidu un to karjeras iespējām.

Pēc skolēnu un pedagogu ierosinājuma 28. maijā Blomes pamatskolas 1. – 9. klašu skolēni tika iepazīstināti ar Latvijas Masreslinga menedžmentu un noskaidroja, kādu profesiju cilvēki nodrošina to darbību. Bērni iedvesmojās no viesiem, kas viesojās Latvijā: Igora Jermolajeva – Daudzkārtējs Jakutijas čempions, Krievijas čempionāta laureāts, Starptautiskās kategorijas tiesnesis un treneris Masreslingā un Vasilija Dimitrija – Maskavas un Krievijas Masreslinga federācijas prezidenta.

Skolēni arī iepazina smagatlētu sportista darba vidi, darba apstākļus, sagatavošanas metodes, tehniku, karjeras veiksmes stāstus no pašmāju Solvitas Rukmanes un Gintas Ezeriņas (čempiones spēka trīscīņā un Pauerliftingā). Noskaidroja kādu profesiju pārstāvji strādā Latvijas Masreslinga Federācija vadības struktūrā, kāda ir viņu atbildība, darba pienākumi, kāda izglītība un pieredze nepieciešama šiem amatiem: vadītājs, grāmatvedis, tehniskie darbinieki, treneri, mārketinga speciālisti, jurists, fizioterapeits, klientu apkalpošanas specialists. Vecāko klašu skolēni tika iepazīstināti ar uztura bagātinātājiem, un to lietošanas nosacījumiem un ietekmi uz organismu. Skolēni uzzināja, kā tās transformē atbildīgie darbinieki, kas veic sporta zāļu transformēšanu atbilstoši pasākumiem. Vēroja paraugdemonstrējumus jakutu nacionālā cīņas veidā masreslingā un piedalījās sporta profesiju izzinošā konkursā un sacensībā.

Pasākums īstenots ar projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” finansējuma atbalstu.

Maira Kupriša,
Karjeras projekta koordinatore
Foto: Latvijas Masreslinga Federācija