2024. gada 20. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Attālinātā mācīšanās Variņu pamatskolā

Pavasaris šogad ir īpašs, no 13.marta visā Latvijā  izsludinātā ārkārtas situācija ir ienesusi izmaiņas visās nozarēs, arī izglītībā. Variņu pamatskolas audzēkņi, viņu vecāki, skolotāji pielāgojas situācijai, cenšas viens otram palīdzēt atrast radošāko, saprotamāko risinājumu, lai pēc iespējas vieglāk, elastīgāk būtu savstarpējā komunikācija un atgriezeniskā saite. Protams, ka pirmā nedēļa bija grūta gan skolēniem, gan vecākiem, gan skolotājiem. Lai skolēni atrastu skaidras norādes par veicamajiem darbiem, lai piekļūtu mācību materiāliem, skolotājiem nācās pārskatīt mācību platformas, piemēram, uzdevumi.lv, soma. lv, o-skola, māconis.lv.
Patīkami, ka Izglītības un zinātnes ministrija, lai palīdzētu skolotājiem organizēt mācību procesu, ir izveidojusi mācību programmu ”Tava klase” gan 1.-4.klasēm, gan 5.-6.klasēm, gan vecāko klašu grupām. Skolotāji, audzēkņi novērtē šīs stundas, jo tās ir iespējams arī redzēt atkārtoti  sev pieņemamā laikā. 
Šī mēneša laikā ir uzkrāta pieredze, kura katru dienu atnes kaut ko jaunu. Skolēni iemācās būt patstāvīgāki, īpaši 4.-9.klašu audzēkņi. Mazajās klasītēs bērniem ir jāpalīdz vairāk, te jāsaka paldies vecākiem, kuri cenšas palīdzēt darbiņus izpildīt savlaicīgi.
Mācību priekšmetu skolotāju darba apjoms nav mazinājies, īpaši jāpiemin tie skolotāji, kuriem ir skolas vai pirmsskolas vecuma bērni, jo arī viņi prasa vecāku uzmanību un mīļumu.
Patīkami, ka šajā laikā iepazīstam labāk daudzus savus audzēkņus, kuri varbūt mācību stundu laikā bija klusi, nemanāmi, taču šajās grūtajās dienās ļoti labi sadarbojas, zvana, sūta ziņas e-klases pastā, WhatsApp. Atklājas arī radošie bērni, kuri uzņem jaukus video gan uz Lieldienām, gan vienkārši, lai padarītu gaišāku ikdienu un iepriecinātu (Justīne un Dāvids).
Lai atvieglotu vecāku rūpes par saviem bērniem, vienu reizi nedēļā Variņu pamatskolas autobusa šoferītis ar savu komandu izvadā pārtikas paciņas mūsu audzēkņu ģimenēm. Tad ir iespējams, ievērojot visus drošības pasākumus, aizsūtīt skolēniem darba lapas papīra formātā, ja tas nepieciešams.
Mums visiem priekšā smags darba cēliens. Turēsimies visi kopā, atbalstīsim viens otru, novērtēsim, cik fantastiski ir dzirdēt zvana skaņas skolas gaiteņos, cik mīļi skan bērnu klaigas un kā smaržo kopā dzerta kafija!

Māra Lāce, latviešu valodas un literatūras skolotāja