2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ar skolēnu gādību Smiltene atkal ir skaista!

Smiltene ir tik skaista, taču dažviet pēc ziemas vēl bija jāparosās, lai pēdējās rudens lapas netraucētu spraukties laukā zālītei, gleznainās ainavas neaizēnotu vētrās nolauztie veco koku zari un cūkmenu atstātie atkritumi. Pateicoties Smiltenes vidusskolas skolēnu čaklajai rosībai, savestas kārtībā daudzas pilsētas un tās tuvākās apkaimes vietas.

Darbīgi strādāja gan sākumskolas bērni, gan visu pārējo klašu skolēni. Laiks paskrēja nemanot. 8. c klase kopā ar skolotāju Līgu Kaupi rosījās Lazdu kalnā. 10. un 11. klases skolēni uzposa skolas tuvāko apkārtni un Veco parku. Kopā ar viņiem strādāja arī skolotājs Jurģis Jurka. Ar 7. b klases un tās audzinātājas Elitas Tilčikas gādību atkal ir skaista Klusā taka Vecajā parkā. Gan Vecais, gan Jaunais parks aizņem lielu teritoriju. Tāpēc Vecajā parkā strādāja arī 8.b un 12. klašu skolēni, bet 5.c klases un sesto klašu skolēni daudz paveica pilsētai piederošajā teritorijā Jaunajā parkā.

“4. a, 4. b, 4.c un 5.a klase saveda kārtībā iežogoto teritoriju pie Vecā parka,”  stāsta skolotāja Madara Kronberga. Pāris stundu laikā visi atkritumi bija sašķiroti maisos, lapas sakasītas kaudzēs, lai vieglāk izvest.. “Sakopām skolas jaunaudzi. Skolēniem veiksmīgi sadarbojoties, darbs ritēja raiti, bez pamudinājumiem un aizrādījumiem. Patiess prieks par jauniešiem,”  atzīst 10.klases audzinātāja Ilma Reimane.

“Sākumskolas bērni talkoja Limbažu ielā un mežā, kur ikdienā dodas sportot,” informē skolotāja Laila Cīrule. “Savedām kārtībā arī vietu, kur apglabāts ievērojamais Vidzemes teologs un valodnieks Jēkabs Lange.”

9.klašu skolēnu devās “apgaitā” pa Rīgas ielu un savāca visus pa ceļam atrastos atkritumus līdz pat Vidzemītei. Darāmā netrūka arī vietējā mežā. Tuvākās apkaimes mežos strādāja arī vairāku citu klašu skolēni.

9.b un 6. a klase savāca pēdējās pērnās lapas pie skolas ēkas Dārza ielā.

Paldies visiem skolēniem un viņu skolotājiem, ar kuru gādību mūsu Smiltene un tās tuvākā apkaime kļuvusi sakoptāka!

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no personiskā arhīva