2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Ar “Olimpiskās dienas 2021” rīta vingrojumu noslēdzies olimpiskais mēnesis

Piektdien, 21. maijā, visā Latvijā norisinājās tradicionālais “Olimpiskās dienas 2021” rīta vingrojums, kas pulcēja vairāk kā 148 000 dalībnieku no visiem Latvijas reģioniem. Tas bija Vislatvijas pasākums, ar kuru noslēdzās Latvijas Olimpiskās Komitejas izsludinātais 2021.gada Olimpiskais mēnesis, kas šogad sākās LOK dzimšanas dienā – 23. aprīlī, turklāt sporta un veselību veicinošas aktivitātes tika izvērstas vesela mēneša garumā. Olimpiskā mēneša sauklis un oficiālais tēmturis sociālajos tīklos bija “Mēs esam #SPORTIŅĀ”. LOK prezidents Žoržs Tikmers informēja, ka “Olimpisko mēnesi turpmāk organizēs jaukā laikā – pavasarī, godinot Latvijas Olimpiskās komitejas dibināšanas dienu un, sportojot svaigā gaisā, lai motivētu un iedvesmotu ikvienu nostiprināt savu veselību ikdienā, vienlaikus kopīgi izzinot jaunas iespējas aktīvai atpūtai brīvā dabā. Šajā Olimpiskajā gadā katrs Olimpiskā mēneša dalībnieks varēja izrādīt savu atbalstu mūsu Olimpiskajai komandai Tokija 2020, piedaloties kopējā soļu izaicinājumā “Mēs esam #SPORTIŅĀ”, reģistrējot savas jebkuras aktivitātes soļus platformā distantrace.com, un palīdzot kopīgi noiet 11 176 kilometrus, kas veido ceļu no Rīgas līdz Tokijai.

Šī mēneša laikā daudzās vietās Latvijā un arī Smiltenes novadā bērni un jaunieši veica dažādas aktivitātes – notika zīmējumu konkurss mazākajiem bērniem “Apsveikums Latvijas sportistiem Tokijas Olimpiskajās spēlēs”, eseju konkurss 5.-9.klasei “Iedvesmas vēstule Latvijas Olimpiskajai komandai”, ģimenes gāja pārgājienos un izstaigāja dažādas Latvijas Latvijas takas, dalība kopējā soļu izaicinājumā “Mēs esam #SPORTIŅĀ” un Smiltenes pilsētas PII “Pīlādzītis” bērni veica tik daudz soļu, ka tie sastādīja ceļu ne tikai līdz Tokijai, bet arī vairāk kā pusi ceļa atpakaļ. Palsmanes pagasta pirmsskolas izglītības iestādē notika “Pietupienu nedēļa” un “Bumbošanās nedēļa”. Aktivitātes notika arī Grundzāles pamatskolā un Smiltenes vidusskolā, lai gan skolās, lielākoties, skolēni darbojās attālināti, līdz ar to izpalika lielāki kopēji pasākumi, bet nelielās grupiņās bija interesantas aktivitātes.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Pīlādzītis” viesojās mūsu Smiltenes novada atpazīstams sportists Matīss Velps (arī bijis PII “Pīlādzītis” audzēknis), kurš 2015.gadā Eiropas jaunatnes Olimpiādē izcīnīja 2.vietu šķēpa mešanā. Matīss parādīja bērniem kā jāmet šķēps, pastāstīja par šķēpmešanas sportu un atbildēja uz daudzajiem bērnu jautājumiem. Varēja redzēt kā daudziem mazajiem nākotnes veidotājiem mirdzēja acis. Bērnu prieku vairoja arī saņemtie sertifikāti un uzlīmes. Tas deva pārliecību, ka Olimpiskās idejas turpinās dzīvot un sportiskās aktivitātes būs vienmēr cieņā!

Olimpisko dienu Smiltenes novadā organizēja Smiltenes novada domes Izglītības pārvalde sadarbībā ar Sporta metodiskās apvienības vadītāju, Smiltenes pilsētas BJSS direktoru  Ivaru Jokstu. Visas aktivitātes tika veiktas, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus.

 

Informāciju sagatavoja

Smiltenes pilsētas

BJSS direktors

Ivars Joksts