2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Apes “Gaismas pils”

Smiltenes novada Izglītības pārvalde turpina iepazīstināt ar vietējām skolām un citām iestādēm. Šoreiz ielūkosimies Apes bibliotēkas ikdienā.

Katrā pilsētā un novadā ir sava mazā “Gaismas pils” – Apē tā ir bibliotēka, kuru iecienījuši gan bērni, gan pieaugušie.

Bibliotekāre stāsta, ka pieprasītākās ir jaunās grāmatas, jo tās ir dārgas, un ne visi spēj tās nopirkt savai privātajai bibliotēkai. Populārākie ir “vieglie” romāni, tāpat pieaugusi interese par psiholoģiju. Ir pieprasītas arī dažādas mācību un sevis pilnveides grāmatas.

Iedzīvotāji novērtē bibliotēkā pieejamos žurnālus. Tos var izlasīt, izšķirstīt un iedvesmoties no intervijām, kā arī atrast padomus.

Bērnu un jauniešu paradumi gadiem ilgi ir nemainīgi: puiši taujā pēc plānākajām grāmatām un labprātāk izvēlas fantastikas darbus, meitenes ir apzinīgākas un vairāk seko skolotāju ieteikumiem. Savukārt bērnudārza audzēkņi un skolēni nāk uz tematiskām pēcpusdienām.

Pieejamo datoru un internetu bērni labprāt izmanto spēlēm, taču bibliotekāre uzmana, cik daudz laika tam tiek veltīts un lai tas netraucē citiem bibliotēkas apmeklētājiem. Bibliotēkā sastaptie puiši atzina, ka viņiem te ļoti patīk un bibliotekāre esot draudzīga.

Bibliotēka atrodas vienā ēkā ar tautas namu, un tas ir ērti iedzīvotājiem – viņi iegriežas “pa ceļam”, pirms deju, vingrošanas nodarbībām, izvēloties kādu grāmatu vai žurnālu, tāpat arī vecāki, gaidot bērnus no pulciņiem.

Par jaunumiem bibliotēkā uzzini:

Izglītības pārvalde