2024. gada 29. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Aicina pieteikties skolēnus vasaras nometnei e-sportā

No 25. līdz 30.jūlijam Ainažos norisināsies vasaras nometne e-sportā, kurā piedalīties aicināti skolēni no 12 līdz 18 gadiem. Sešu dienu garumā dalībniekiem būs iespēja apgūt noderīgas iemaņas datoru un sociālajās zinātnēs,  sportot svaigā gaisā, baudīt veselīgu uzturu, kā arī izzināt un uzlabot savu veselību.

Pirmo reizi EsportaSkola.lv ar nozares speciālistiem sagatavojusi skolēnu vasaras nometni esportā. Piecas dienas tiks aizvadītas izglītojošās nodarbībās un praktiskās aktivitātēs, bet nometnes sestajā dienā tiks organizētas sacensības. Katru dienu jaunieši grupās varēs apgūt datorspēles zinošu treneru vadībā un analizēt sasniegtos rezultātus. Nometnes dalībnieki mācīsies, kā pareizi nokomplektēt mūsdienu prasībām atbilstošas datorsistēmas un ar pasniedzējiem izrunās esporta finansiālo pusi, skaidrojot, kādas ir iespējas šo nodarbi no hobija pārvērst profesijā.  Nometnes dienas kārtībā iekļautas  arī fiziskās aktivitātes veselības nostiprināšanai kopā ar esporta profesionāļiem. Liela uzmanība tiks veltīta psiholoģisko aspektu analizēšanai, skaidrojot kā saglabāt mieru trauksmes brīžos un trenēt savu stresa noturību. Programmā iekļautas arī tēmas, kas nav tiešā veidā sasaistāmas ar esportu, taču, ļoti aktuālas mūsdienās – tēla/zīmola veidošana, tiešraižu sagatavošana, sociālo tīklu pārvaldīšana un publiskā tēla spodrināšana.

Noslēgumā paredzētas sacensības pēc turnīra principa ar speciālu skatuvi, izbaudot klātienē esporta gaisotni. Turnīrs norisināsies vairākās spēles disciplīnās un apgūtās prasmes dalībnieki varēs demonstrēt spēlējot League of Legends, CSGO, Valorant, Rocket league, u.c.

Nometnē viesoties aicināts apzinātības treneris Zuarguss Zamass, kas izveidojis sociālo spēli 11humans.lv un Latvijā vienīgā profesionālā esporta komanda Wolsung.

Nometne norisināsies no 25. līdz 30.jūlijam Krišjāņa Valdemāra Ainažu pamatskolā. Nodarbības norisināsies gan iekštelpās gan svaigā gaisā pie jūras. Dalībnieku skaits ir ierobežots – 20 līdz 50 jauniešu. Interesenti aicināti pieteikties līdz 19.jūnijam.

Informāciju par dalības maksu un pieteikšanās anketu var atrast šeit: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=SXhBVpK1Ikuyad_rjQn8vIlrl3pF0JpMk9JZr_3mzihUQkZGTkRPVzg2NU1VRllSTEk5MjhWRUlNMy4u 

EsportaSkola.lv ir izglītības iniciatīva, kuru kopš 2020. gada īsteno Rīgas 1. Tālmācības vidusskola, lai veicinātu skolēnu interesi par mācīšanos, izmantojot jēgpilnu video spēļu spēlēšanu un tajā iesaistījušies jau vairāk nekā 5000 skolēnu no vairāk nekā 250 Latvijas skolām.

 

Kontaktpersona:

Ivo Čapiņš (+371) 29 337 137,

e-pasts: [email protected]