2024. gada 25. apr.
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

Bilskas pamatskolas skolēni starpnovadu futbola sacensībās

8. un 9. oktobrī Grundzāles pamatskolas sporta laukumā tika aizvadītas starpnovadu futbola sacensības vispārizglītojošām izglītības iestādēm “Grundzāles izaicinājums”, kurās sacentās Smiltenes, Jaunpiebalgas un Apes novadu futbola komandas.

Sacensības tika rīkotas ar mērķi popularizēt futbolu vispārizglītojošās skolās un  noskaidrot labākās skolu komandas. Sacensības organizēja Grundzāles pamatskola sadarbībā ar Smiltenes novada izglītības pārvaldi un LFF Vidzemes futbola centru. Sacensību galvenais tiesnesis- Māris Stabiņš.

Pirmajā dienā skolas sacentās 2007. gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji. Mūsu puiši uzvarēja Variņu komandu, bet piedzīvoja zaudējumus Jaunpiebalgas un Grundzāles komandām. Izšķirošajā spēlē par 3. vietu ar Palsmanes komandu Bilskas puišiem pietika ar neizšķirtu. Pēc pirmā puslaika ar 3:0 pārliecinoši vadībā atradās palsmanieši, bet mūsu puiši nepadevās, parādīja kārtīgu cīnītāju raksturu un sadeldēja vārtu starpību līdz minimumam. Lielais mūsu puišu spiediens turpinājās, tomēr izšķirošos trešos vārtus neizdevās gūt. Galarezultātā 4. vieta.

Komandas sastāvā spēlēja:
Kevins Jansons, Andris Skujiņš, Jānis Kevins Lūsis, Pēteris Kristofers Kondratjevs, Mariss Valdis Šņoriņš, Mārcis Jermacāns un Lukas Krīgers.

Vārtu guvēji:
Jānis – 5
Andris un Lukas – 3
Kevins – 1

Dienu vēlāk sacentās lielie puiši.

Grupu turnīrā tika uzvarēta Variņu komanda un zaudēts Blomei. Pusfinālā tika atzīts Gaujienas pārākums. Spēlē par trešo vietu lielāko spēles daļu atradāmies vadībā, tomēr spēles beigās Grundzālei izdevās rezultātu izlīdzināt. Tas nozīmēja, ka 3. vietas liktenis izšķīrās pēcspēles soda sitienu sērijā, kur bijām pārāki ar rezultātu 2:1.

Komandas sastāvā spēlēja:
Rinalds Budevičs, Rihards Krievāns, Aleksis Lapiņš, Endijs Klarks Ļebedevs, Ričards Makevits, Adrians Roznieks un Mārtiņš Gints Rožkalns.

Vārtu guvēji:
Adrians – 4
Aleksis – 1
Endijs – 1

Jāatzīmē, ka par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts mūsu komandas spēlētājs Rinalds Budevičs!

Mārtiņš Veģeris