2024. gada 28. marts
A- A A+
lv Latviešu
Viegli lasīt

10. un 11. klašu jauniešus aicina piedalīties erudīcijas spēlē “Lielā Eiroviktorīna”

Atzīmējot Eiropas dienu, Labklājības ministrija aicina skolēnus visā Latvijā izklaidējošā un aizraujošā veidā pārbaudīt un papildināt zināšanas par Eiropas Savienību, labklājības nozari un Eiropas Savienības fondu pienesumu labklājības un vienlīdzības veicināšanā Latvijā.

Lielā Eiroviktorīna” ir arī saliedēšanas spēle, jo to, skolotāja vadībā, kā viena komanda kopīgi spēlē visi vienas klases audzēkņi. Sešas labākās klases visā Latvijā saņems dāvanu karti, kāda pašu izvēlēta klases saliedēšanas pasākuma apmaksai.

Lielā Eiroviktorīna” tiek organizēta jau ceturto gadu. To var izspēlēt attālināti eiroviktorina.lv jebkurā dalībniekiem ērtā laikā no 2. līdz 16. maijam. Pati spēle ir veidota tā, lai to būtu iespējams izspēlēt kādā no mācību stundām – tā neaizņem vairāk kā 40 minūtes. Tādejādi “Lielā Eiroviktorīna” skolotājiem ir arī lielisks palīglīdzeklis, kas ļauj dažādot mācību vielu un procesu, uzturot skolēnu interesi par jaunu zināšanu apguvi.

Katra reģiona – Kurzemes, Zemgales, Sēlijas, Latgales un Vidzemes, kā arī Rīgas erudītākā klase saņems dāvanu karti 500 eiro vērtībā. Savukārt viserudītākā klase Latvijā saņems papildu dāvanu karti 500 eiro vērtībā.

Reģistrēt klasi dalībai iespējams līdz 2. maijam, aizpildot reģistrācijas formu https://eiroviktorina.lv/registracija/.

Pasākums tiek finansēts no Eiropas Savienības fondu Apakšprogrammas 70.50.00 ”Tehniskā palīdzība ERAF, ESF+, KF, TPF finansējuma apgūšanai (2021-2027)”.

 

Guntis Kaldovskis

Labklājības ministrijas Eiropas Savienības fondu departamenta

vecākais eksperts sabiedrības informēšanas jautājumos

29148662

[email protected]